dilluns, 9 de gener del 2023

No és això Colau, no és això.

“El pessebre de la plaça de Sant Jaume serà digital, amb projeccions i interactiu: els ciutadans podran fer-hi canvis a  través d’una aplicació mòbil” (...). “Podràs accedir-hi através d’una webapp amb un codi QR que hi haurà a la mateixa façana (...)”. Hi podrem veure:

La ciutat de Nadal: “En aquesta escena es projectaran fotos històriques de les festes de Nadal a Barcelona. La Fira de Santa Llúcia, els llums de Nadal, el Tió o el Reis. A través de l’app, els participants podran triar la imatge i l’efectre visitual que es vol veure projectada”.

Les figures del pessebre: “A més del Naixement hi haurà personatges que els ciutadans podran batejar amb el nom que vulguin. Podran sel·leccionar-lo i conèixer el paper que el personatge desenvolupa a l’escena”.

La gastronomia de Nadal: “ Hi podrem veure els plats tradicionals més festius d’una forma, segons els creadors del pessebre, col·laborativa. Cada usuari seleccionarà un ingredient, que es barrejarà amb els dels altres participants i, així, es crearà un mandala col·lectiu. Les tres receptes tradicionals que es projectaran són l’escudella, els canelons i el tortell de Reis”.

Els Reis d’Orient: “escena que substituirà la del Tió de Nadal des del 27 de desembre fins al 5 de gner. Els participants podran enviar la carta a Ses Majestats a través de l’aplicació, posant el seu nom i la llista de joguines i desitjos. També podran escollir el disseny del paper de regal i el transport amb què sortirà el regal”...


De lo sublim al ridícul hi va un petit pas com dia Pascal. Doncs la Colau l’ha traspassat. El mapatge de Plaça de Sant Jaume de Barcelona, pot ser molt bonic, però és un mapatge . No és un pessebre. Igual que Jesús de Natzaret de Franco Zefirelli no és un pessebre sinó una pel·lícula. Un mapatge és un mapatge .

A més d’aconseguir el que no ha pogut durant el seu mandat: carregar-se el Nadal per convertir-lo en una fira de monstres costumistes, s’ha carregat, finalment, el pessebre. L’any passat ja va rectificar seguint els consells d’alguns dels seus càrrecs de confiança i tornant a pagar per un mig pessebre que ja havia pagat sencer. Total, qual els diners no són d’un... Enguany ja proclamen que “només ha rondat els 100.000€”.

Enfí, només em queda desitjar que el 28 de maig d’enguany recordeu el mapatge del darrer Nadal que sembla un símil de com ha quedat la ciutat de Barcelona: feta un mapatge de llums i coloraines, però res de substancial. Com bé va dir la mateixa Colau: “Més telemàtic, més audiovisual, menys clàssic, més de projecció” I tant que ha sorprès, però la seva ridiculesa !

L'escudella, els canelons i el tortell de reis. ©Fotografia: Jordi Montlló

©Fotografia: Jordi Montlló

Els visitants poden escannejar el codi QR per a participar en la projecció
 ©Fotografia: Jordi Montlló

©Fotografia: Jordi Montlló

©Fotografia: Jordi Montlló

El Tió de Nadal ©Fotografia: Jordi Montlló

El Tió de Nadal ©Fotografia: Jordi Montlló

Implosió del Tió de Nadal  ©Fotografia: Jordi Montlló

©Fotografia: Jordi Montlló

©Fotografia: Jordi Montlló

La fira de pessebres de la Sagrada Família ©Fotografia: Jordi Montlló

La fira de pessebres de Santa Llúcia ©Fotografia: Jordi Montlló

Els Reis Mags de l'Orient ©Fotografia: Jordi Montlló

L'Anunciació - els pastors. ©Fotografia: Jordi Montlló

El Naixement ©Fotografia: Jordi Montlló

La Sagrada Família ©Fotografia: Jordi Montlló

©Fotografia: Jordi Montlló

La Sagrada Família ©Fotografia: Jordi Montlló

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada