divendres, 12 d’agost del 2022

El Col·lectiu El Bou i la Mula dona el seu fons a l’Arxiu Comarcal del Maresme

Si heu llegit el post anterior, sabreu que l’1 de juliol l’assemblea extraordinària del Col·lectiu El Bou i la mula acordava la seva dissolució. També s’aprovava la donació dels fons documental a l’Arxiu Comarcal del Maresme. La seu de l’entitat ha estat des dels seus orígens a Premià de mar i consideràvem que era un espai idoni per a recepcionar el  nostre modest fons documental perquè no es perdés com tantes altres coses del nostre país.

Adjuntem el document que ho testifica.

També s’està treballant amb poder visibilitzar la feina d’escaneig del Fons Catà (un miler de documents bibliogràfics i d’hemeroteca) de forma on line, tal i com es pot fer encara ara. Lamentablement el fons físic ha quedat en mans privades en contra de la nostra voluntat, ja que fou donat al Col·lectiu tal i com s’explica a la Revista d'Etnologia de Catalunya, núm 42, pàg. 363 i 364, editada per la Generalitat de Catalunya. Podeu clicar l'enllaç que us deixo a continuació:



Un arxiu amb més de mil referències de premsa sobre pessebrisme, a l'abast de tothom.


La voluntat de l’entitat ha estat sempre de fomentar la preservació del patrimoni pessebrístic, ja sigui material o documental en espais i entitats públiques. Així ho vam fer amb unes figures de Lluís Carratalà i la parada dels germans Vidal de la Fira de Santa Llúcia al museu d’Etnologia i de les Cultures del Món de Barcelona, i així ho fem amb el nostre propi fons en benefici de l’Arxiu Comarcal del Maresme.

Esperem que algun dia el més proper possible s’hi puguin incorporar el més d’un miler d’articles i retalls de diaris recollits durant anys pel Doctor Pere Catà i que donà al Col·lectiu El Bou i la Mula, confiat dels nostres valors.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada