A la capella dels Dolors de Vilafranca es pot veure l'exposició de diorames de cada any. Bé, la de cada any no, sempre són nous. Però sempre hi ha pessebres de la Blanca Ferré i de la Remei Sogas. Els pessebres de la Blanca no deixen mai indiferent. Poden agradar o no, però no deixen indiferent. L'art no és sempre per complaure. Ens pot fer pensar, ens pot fer sortir emocions, ens pot interrogar, ens pot fer vibrar o ens pot enfurismar. Això darrer millor que no, eh!. Jo encara li estic donant voltes al d'enguany.
Els pessebres de la Mercè són ben diferents però no menys interessants. El d'aquest any "Per Nadal, cançons, torrons i precaucions" són una bona síntesi dels temps que vivim; però amb un to amè, divertit i amb una estètica visual molt atractiva. Penso que utilitzaré una imatge d'aquest pessebre per obrir la comunicació del Congrés a Girona per parlar de les repercussions de la Covid a les entitats pessebristes a Catalunya.
També vull destacar que a Vilafranca també hi ha cada any el pessebre de muntanya del Centre Excursionista del Penedès, una de les entitats precursores a Catalunya d'aquest tipus d'activitat. Encoratjo als membres de l'associació de Pessebristes de Vilafranca a dignificar encara més aquest element a la seva exposició anual. Endavant.
Reportatge fofogràfic:
Blanca Ferré Carreras. "El Naixement". Fotografia: ©Jordi Montlló
46è Pessebre de muntanya. Punta dels Óssos (1.014m). La Noguera, 15 de desembre de 2019. Centre Excursionista del Penedès. ©Fotografia: Jordi Montlló |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada