dissabte, 22 de gener del 2022

Quadern de bitàcola. 16 de gener de 2022. Pessebres i el canvi climàtic a Castellar del Vallès.

 



Ja fa uns anys que el Grup Pessebrista de Castellar del Vallès, treballa durant mesos en la preparació de l'exposició que obra les seves portes durant els mesos de desembre i gener seguint un únic fil conductor. Enguany el tema escollit sobre el qual els amics pessebristes, veritables artistes havien de treballar en la seva 71a edició sense oblidar el rere fons bíblic, és el canvi climàtic.


TN Vespre del dia 21/12/21 Pessebres Castellar del Vallès. TV3

Una seixantena de pessebristes han estat treballant per oferir finalment un total de quinze diorames i dues vitrines. Els treballs mostren algunes de les conseqüències visibles des de fa anys d'aquest canvi que sembla irreversible. Hi trobem representacions dels efectes provocats per les riuades, les rierades, les inundacions, la contaminació de les aigües i de l'aire, la pujada del nivell del mar, el desglaç o la sequera, al costat d'accions per combatre-ho com el reciclatge i el consum responsable.

El 25 de setembre de 2015, l'Assemblea General de les Nacions Unides aprovava l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible amb uns objectius molt clars: eradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i posar fre al canvi climàtic alhora que promoure l'educació la salut, la igualtat de gènere, la pau i la construcció de ciutats sostenibles. Teòricament ha de funcionar en paral·lel amb la resta d'agendes globals per configurar un full de ruta d'actuació connectat per assolir el nostre futur a través del desenvolupament mundial sostenible. 

La mostra de diorames que he pogut observar a Castellar del Vallès, són un veritable reflexa dels objectius d'aquesta agenda, i alhora també un mirall del que està succeint al nostre planeta Terra, sense embussos. Si els protocols com el de Kyoto no se signen per part dels països més rics o no es respecten i es va allargant la data per començar-hi a treballar, de ben segur que tot això no haurà servit per res. Esperem que hagin fet reflexionar a totes aquelles persones que tenen una manera d'entendre la vida totalment egoista pensant en en el seu propi benefici i en el seu benestar, que no és certament el de la majoria d'habitants del planeta ni tampoc el dels nostres descendents, que també són els seus. 


Reportatge fotogràfic:




























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada