dijous, 11 de novembre del 2021

64ème Salon Internnational des Santonniers d'Arles



I ja en van 64 edicions ! Un any més, Arles (Provença), torna a convertir-se en ciutat model del pessebrisme. Del 13 de novembre de 2021 i fins el 16 de gener de 2022, podrem gaudir d'una nova exposició dedicada a Alemanya i als santoniers de la Côte d'azur. Enguany però tindrà lloc al Palais de l'Archevêché, situat a l'entrada mateix que dona accés al Cloître de Saint Trophime, on des de 1957 s'ha celebrat sense cap interrupció el Salon Internnational des Santoniers d'Arles. 

El canvi d'edifici aquest any ve justificat perquè se celebra el 40è aniversari de la inscripció d'Arles a la llista del patrimoni mundial de la UNESCO, pel seu ric patrimoni romà i romànic, que converteix la ciutat antiga en un lloc molt especial que cal un dia o altre conèixer.

Al davant del palau, només travessar la Plaça de la República, teniu l'antiga església de Santa Anna - Espace Sainte Anne - on el 13 i 14 de novembre, de 9 del matí a dos quarts de set del vespre, tindrà lloc la ja tradicional Foire aux Santons. En aquest mateix indret, i a partir del 4 de desembre fins el 23 de gener, també podreu visitar un pessebre en moviment de cent metres quadrats.

Evidentment, us recomano no marxar d'Arles sense haver visitat el Conservatoire du Salon Provençal, creat pel santonier i amic Henri Vezolles. S'hi exposen aproximadament uns 10.000 santons, totes elles, peces extraordinàries, que us porten des dels origens dels santons als nostres dies. Està ubicat al 14, rond-point des Arenes.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada