dimecres, 20 de gener del 2016

Fira de Santa Llúcia 2015. Col·leccionable 22a Diada de les Tradicions i els Costums Nadalens a Catalunya.

Plafó logotipat de la Fira de Santa Llúcia.
Foto: L. Bosch
Un any més, del 28 de novembre al 23 de desembre, la Fira de Santa Llúcia que s'estableix al Pla de la Catedral de Barcelona, ha estat lloc de trobada per totes aquelles persones que busquen la figureta que manca per al seu pessebre. D'altres van a buscar una capseta de molsa, unes llesques de suro. 
També hi tenim un llarg ventall de productes típics d'un mercat de Nadal: llums, garlandes de tots colors, el ram de vesc, la poinsettia, l'arbre de Nadal i el Tió.











Jordi Montlló presentant al President de la Generalitat, molt Honorable Artur Mas, el col·leccionable de la 22a
Diada de les Tradicions i els Costums Nadalencs a Catalunya. Foto: Laura Bosch.

Enguany s'ha editat el col·leccionable de la 22a Diada de les Tradicions i els Costums Nadalencs a Catalunya, promocionat pel Taller de Cultura i l'Associació de Firaires de Santa Llúcia amb tot el programa d'activitats.
Coordinat per en Jordi Montlló, hi podreu llegir en el capítol "Històries de la Fira", el seu article, "Els Germans Colomer, virtuosisme en suro"; per Laura Bosch, "La molsa: l'essència i el color del pessebre casolà"; d'en Josep Fornès, "Els pessebres del Museu Etnològic", de la Isabel Banal i en Josep Mañà, "L'artesania de figures de pessebre: extinció o revifament?", de Jordi Montlló i Laura Bosch, "Una mostra d'artesans de la Fira de Santa Llúcia participen en el 58 Saló Internacional de Santonniers d'Arles (França). Finalment dins la secció Crònica Gràfica de la Fira, iniciada l'any 2014, Jordi Montlló dona a conèixer uns fragments gràfics de la història de la Fira, que també forma part de la història col·lectiva de Barcelona i un esdeveniment clau per entendre el nostre Nadal.


Els membres de la Junta de la Fira de Santa Llúcia i el President de la Generalitat,
molt Honorable Artur Mas, un cop fet el lliurament del guardó al Firaire d'Honor
2015, enguany, la companyia Dagoll Dagom,. Foto: L. Bosch

Per últim, hi ha la pàgina dedicada als "Firaires d'honor 2015". Enguany, els guardonats han estat en Joan Llúis Bozzo, Anna Rosa Cisquella i Miquel Periel, els tres històrics socis de la companyia Dagoll Dagom. Un homenatge a aquests gegants del teatre que des de la seva fundació l'any 1974, ha posat en escena vint-i-set espectacles, que han configurat l'imaginari de diverses generacions. L'acte va tenir lloc el dia 11 de desembre.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada