dijous, 4 de gener del 2024

Visita al pessebre monumental de Parets del Vallès

 


He dedicat el darrer matí dominical de l'any per visitar el pessebre monumental de Parets del Vallès. Per aquesta 37a edició han escollit reproduir les muralles de Carcassona -França- i el canal de Midi que uneix l'Atlàntic i la Mediterrània. S'hi poden veure els elements tradicionals del pessebre com l'Anunciació o el Naixement, al costat de recreacions costumistes com són el trasllat de mercaderies amb barcasses pel canal o l'embarcament de mercaderies en un port mediterrani i fins i tot, una calçotada. Moltes figures les fan en 3D per poder satisfer les necessitats temàtiques del muntatge.

Parlant amb el seu president, m'explica que la tècnica del 3D els permet poder crear les figures que no es troben al mercat, i ho recordo molt bé perquè vaig visitar el pessebre que van dedicar a l'Egipte dels faraons. Un exemple que veureu és l'escena de la calçotada. També és interessant veure la gran qüantitat de materials que l'associació utilitza, i els elements visuals i tècnics que conformen l'escenificació del pessebre, amb diferens efectes. M'ha sorprés realment amb quina destresa han aconseguit reproduir l'aigua del mar, i és que realment, l'experiència és un grau. Amb els anys, han anat adquirint prestigi, i les visites actualment, oscilen entre les 11.000 i 12.000 persones. 


Amb l'Albert Pérez, president de l'associació durant la visita. ©Fotografia L. Bosch

Vull resaltar dues coses importants: des de fa anys, disposen d'una plataforma movible que permet que les persones amb cadira de rodes puguin accedir-hi fàcilment i en segon lloc la gran afluència d'escoles, començant per les del municipi que ja esperen poder-lo visitar anualment. En aquest sentit, l'Agrupació Pessebrística de Parets del Vallès, cada any, prepara un joc de preguntes que la mainada han de respondre a mida que van veient el pessebre, per grups o individualment. Un cop fet, hi posen les seves dades i dipositen la butlleta en una urna per participar en un sorteig. 

Animeu-vos a visitar-lo, fins el 21 de gener.

©Reportatge fotogràfic de Laura Bosch i Jordi Montlló. Podeu utilitzar, com sempre, les imatges. Però penseu a citar-ne la font i l'autor:





































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada