dilluns, 18 de novembre del 2019

Transformar el barro en maestría: La obra escultórica del doctor Pere Catà, al núm. 37 de la Revista BELÉN.

El dia 5 de desembre, a les 7 del vespre s'inaugura al Museu de Sant Andreu de Llavaneres - Can Caralt,  l'exposició "L' oníric món del doctor Pere Catà". 

Està dedicada a un figuraire a qui fa un any, el Col·lectiu El Bou i la Mula i l’Associació de Pessebristes de Barcelona varen homenatjar. Un escultor sense taller, allunyat del bullici mundà, que com una formigueta treballa per a ell, en el seu minúscul estudi, pel seu plaer i sobretot, per fer plaer als seus amics. Ell és el Doctor Pere Catà i Vidal (Sant Pol – El Maresme, 1937); més conegut entre els pessebristes i amics com el doctor Catà, és un dels grans desconeguts fora del petit cercle dels pessebristes barcelonins. El seu desconeixement és directament proporcional a la seva vàlua.

La seva llarga trajectòria com a escultor amateur i la seva vinculació a l'Associació de Pessebristes de Barcelona i al Col·lectiu El Bou i la Mula, foren motius suficients perquè el 5 d'octubre de 2018 se li fes un homenatge com a mostra d'agraïment per la seva aportació tècnica, artística i humanística al món del pessebrisme. La present exposició és una fita més per tal de fer més visible l’obra d’un escultor que transforma el fang en excel·lència.

Mentre, podeu llegir el nou article que he publicat  de la prestigiosa revista BELÉN, dirigida i coordinada per Ángel Peña.

L'article porta per títol: Transformar el barro en maestría: La obra escultórica del doctor Pere Catà.



MONTLLÓ, Jordi (2019). Transformar el barro en maestría: la obra escultórica del doctor Pere Catà, dins Revista Belén, número 37, pp 132-143.



1 comentari: