dissabte, 19 de gener del 2019

Josefina Roma i Riu, Premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional 2018


Foto: L. Bosch
Aquesta setmana ha esta una setmana de contrastos protagonitzada per dos esdeveniments igualment emotius però per causes totalment contràries: la primera l'enterrament de l'amic Joan Valls, a Castellbell i el Vilar, i la segona el premi rebut per la mestra i amiga, Josefina Roma, coma guanyadora del Premi Joan Amades 2018.


El fil conductor dels dos actes és l'amistat, el treball, l'estudi, la recerca, però , sobretot, el compartir. Amb la Josefina hem compartit moltíssimes coses i molt intenmses durant molts anys. Des de 1999 ens ha acompanyat en el projecte del Col·lectiu de Recerca i difusió del pessebre El Bou i la Mula. Des del 2012 i fins el 2015 ha esta la meva directora de tesi.



Foto: L. Bosch

Dijous passat, en la cloenda de l'any dedicat a Aureli Capmany, glosava la figura d'aquest personatge capdal per la nostra cultura, remarcant la fiabilitat investigadora de la persona. Aquesta qualitat també la té la Josefina, afegint-hi la seva proximitat amb la gent,  la seva capacitat de treball i una gran , extraordinària i, fins i tot, inusual, humilitat.

Moltes felicitats Josefina i per molts anys continuis estant "com sempre" com ha destacat el Xavier Roigé. 

Avui a la sala hi tenies com a mínim dos alumnes als que has dirigit la tesi, el Xavier Roigé i a mi. També hi havia molts altres amics que t'estimen. Perquè t'ho mereixes.

Per més informació:

Facebook Associació Cultural Joan Amades: /joanamades
Twitter: @amades_acasa
https://elbouilamula.blogspot.com/



Orgull de deixeble i amic. Foto: L. Bosch

Intervenció Dra. Josefina Roma.
Video: L. Bosch



Intervenció Dr. Xavier Roigé  
Video: L. Bosch

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada