dilluns, 17 de desembre del 2018

Els germans Castells, art i figures per al pessebre

L'any 2018 la Generalitat de Catalunya ha concedit la Creu de Sant Jordi als germans Joan i Martí Castells Badia, una distinció justa i merescuda.
Les figures del taller Castells han donat vida a multitud de pessebres. Petites escultures de qualitat fetes en el marc d'un procés artesanal, rigorós i perfectament planificat, que transmet l'estima i la cura amb què s'ha fet cada una de les peces.

Tres generacions Castells han estat al servei de l'art pessebrístic que han contribuït a la difusió i internacionalitaazació del pessebre català. Milers de figures han sortit de les mans dels sis components d'aquesta nissaga de grans figuraires que han aportat la seva creativitat i el seu savoir-faire al món del pessebre.

Aquest dissabte dia 15 de desembre, en el marc de la inauguració del Museu del Pessebre de Catalunya, a Montblanc Ramon Albornà i Rovira i Ismael Porta i Balanyà van presentar el llibre: Germans Castells, art i figures per al pessebre. 

El dia 18 ho feien a Barcelona, al Centre d'Artesania Catalunya. L'acte va comptar amb la presència de la Directora General de Cultura Popular i Associacionisme i Accions Culturals, senyora Maria Àngels Blasco i Rovira; el President de la Federació Catalana de Pessebristes, senyor Albert Català; els autors del llibre: Ramon Albornà i Rovira, President de l'Associació de Pessebristes de Vilafranca del Penedès i Ismael Porta i Balanyà, President de la Fundació Museu del Pessebre de Catalunya i amb els figuraires, en Joan i en Martí Castells.

El llibre, editat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, es pot trobar en format tradicional a la Llibreria de la Generalitat i també en format electrònic a http://cultura.gencat.cat/ctp/germans-castells o al meu bloc si us ve de gust.




Per llegir o descarregar-vos el llibre: Germans Castells, art i figures per al pessebre, cliqueu aquí










Dimarts 18 de desembre de 2018. 
gravació:J. Montlló

Foto: Jordi Montlló




Amb en Joan i en Martí que ens van fer l'honor de dedicar el llibre.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada