divendres, 25 de novembre del 2016

INICI DE LA FIRA DE SANTA LLÚCIA

Avui divendres 25 de novembre de 2016 s'inaugura la Fira de Santa Llúcia, documentada des de l'any 1786. En algun diari potser llegireu que n'és la 230ª edició, però això no és del tot correcte, ja que durant la Guerra del francès i la Guerra Civil espanyola no es va celebrar. El que sí és veritat és que és una de les fites més importants del calendari festiu per la ciutat i que marca el començament de les festes de Nadal a Barcelona.

Enguany es presentarà un llibre que refà la història de les fires de pessebre a Barcelona, però ja us en parlarem. També farem una menció especial a la nova edició del diari de la Fira, al Firaire d'Honor i a la 23ª edició de la Diada de les Tradicions i els Costums Nadalencs a Catalunya.

Malauradament hi haurà alguna absència, com en els darrers anys i els periodistes hauran perdut una nova ocasió de documentar una vida dedicada a l'artesania.

L'any vinent amb la presentació de la Tesi doctoral podrem aportar moltes dades desconegudes fins el moment i analitzar una fira més enllà dels tòpics habituals dels cronistes.


 



La Fira és un punt de trobada per tots els amants dels costums, del Nadal, de la festa i de l'alegria. No és només un centre comercial, és un esdeveniment social i cultural que caldria potenciar, afavorint l'artesania, la qualitat i l'especifitat.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada