diumenge, 9 d’octubre del 2016

El Bou i la Mula, convidats a les VIII Jornades d'Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés, dedicades al pessebrisme




Ahir, 8 d'octubre, es van celebrar les VIII Jornades d'Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés, dedicades al pessebrisme, cultura popular a redós de les llars.

L'acte va tenir lloc a l'Escola Sant Miquel d'Ascó, on també es va inaugurar l'exposició d'Ignasi Biarnés Biarnés, "Pessebres: figures, diorames, materials i elements per a la seva construcció".

Després de la inauguració oficial a càrrec de la regidora de cultura de l'Ajuntament d'Ascó, sra. Montserrat Lerma, i els parlaments del president del Centre d'Estudis de la Ribera de l'Ebre, sr. Joan Josep Duran i el president de l'Associació Cultural Lo Llaüt d'Ascó, sr. Biel Pubill, van començar les ponències.

En primer lloc, va intervenir el pessebrista asconenc Ignasi Biarnés i Biarnés amb la ponència "Recors i vivències del pessebre a Ascó". Acte seguit, el president de l'Associació Pessebrista de Tarragona, Josep Maria Borrut Margalef va intervenir amb la ponència "Pessebres: figuraries i escultors".
Finalment, després d'una pausa cafè, fou el torn de l'Albert Dresaire Gaudí amb la ponència "El pessebre: la història cap per avall".

Gairebé un centenar de persones van assistir a l'acte que va clausurar-se amb el concert de la Banda de Música de l'Escola Municipal d'Ascó.

El pessebre realitzat per Ignasi Biarnés per a l'escola de música Sant Miquel d'Ascó.
Foto arxiu L. Bosch
D'esquerra a dreta, Biel Pubill, Ignasi Biarnés i Montserrat Lerma inaugurant les
Jornades. Foto arxiu L. Bosch
D'esquerra a dreta els ponents de les Jornades, Josep Maria Borrut, Ignasi Biarnés i Albert Dresaire. Foto arxiu, L. Bosch

Albert Dresaire durant la ponència. Foto arxiu, L. Bosch


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada